Известие

Collapse
No announcement yet.

комплект носачи за 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
    Това за АТЕС ли става на въпрос? Сега като сменяш пак от тях ли ще сложиш?
    Ахам за ATEC. Ми такива ще слагам. За тези километри, които съм минал по тези "пътища" смятам, че са доста изгодни.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• TRW то кара около 60-70к км., и струва около 800лв. Труда по-смяна на носачите е 120-150лв. Тоест с TRW ако не е по-евтино, поне е същата цена
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
        Равносметката след 10 месеца :

28к почти
        2-та горни носача : тампоните тотал .. шарнирите също тотал

2-та долни носача : тампоните тотал .. шарнирите засега ОК, но нема да е задълго

общо взето за този пробег и цветната пътна настилка в Пловдив и региона съм доволен.
        Благодаря ти за това инфо и за доброволно приетата роля на бетатестер, по мое /скромно/ мнение тоя пробег не е зле за тая цена и в тия условия.
        Ама... не знам дали има и 10% в тоя форум, които ще монтират скъпи носачи при наличието на тънканата.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          TRW то кара около 60-70к км., и струва около 800лв. Труда по-смяна на носачите е 120-150лв. Тоест с TRW ако не е по-евтино, поне е същата цена
          Ми преди АТЕC-a бех с TRW и изкараха пак към 30к. Парите беха колкото ги казваш някъде. Все пак колата се кара в Пловдив предимно. Тука улица дето е ОК нема.
          Най-скапаната отсечка от АМ Тракия е точно тази дето минава покрай Пловдив.

Първоначално публикувано от badmadafaka
          Понеже ми се струва леко странно изведнъж всичките носачи едновременно да станат "тотал", не разбрах дали на 28К е дало индикация, че всичко е тотал или просто тогава е проверено окачването и се е оказало всичко тотал..?
          Не всичките .. горните .. долните шарнира е ОК /засега/. Чети внимателно какво съм писал. Преди месец и нещо, когато сменях лагер главината ги проверихме и беха добре. Сега усетих при преминаване по неравности - бабуни примерно .. така едно леко подместване на колата и леко потропване. Проверихме ги и се оказа, че шарнирите на горните вече са заминали. А за тампоните .. де да знам .. явно сега като се позатопли тука и гумата от зимните студове като се поразмекна, и всичко това с яките дупки и 225/45/17 гуми и те така ..

Никой не искам да убеждавам да си купува такива носачи, за мен съм си направил сметката, че при такъв пробег и тази цена и наште пътища - за около година да правя ремонт на ходовата част ми е изгодно.
          Last edited by DiStefano; d.m.y г., 20:40.
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Аз пък днес се набутах с едни китайски носачи . Продавача ми каза, че са купувани от Германия и лично той е ползвал тези носачи за своята "Аlfа" , и бил доволен от тях. Обаче днес като получих носачите видях , че на кутията пише " Made in China". Мисля , че направих голяма грешка с тези носачи, но следващия път вече знам какво да правя. За 400 евро можех да взема "Delhpi" вместо тези китайски за 200.
            Alfa-Romeo 156 2.5 V6
            Yamaha MT-09 Tracer

Comment

• Първоначално публикувано от VooDoo-37 Покажи съобщение
              Аз пък днес се набутах с едни китайски носачи . Продавача ми каза, че са купувани от Германия и лично той е ползвал тези носачи за своята "Аlfа" , и бил доволен от тях. Обаче днес като получих носачите видях , че на кутията пише " Made in China". Мисля , че направих голяма грешка с тези носачи, но следващия път вече знам какво да правя. За 400 евро можех да взема "Delhpi" вместо тези китайски за 200.
              Или това http://seekpart24.com/alfa-romeo/156...m-100571?s=trw
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                ......а защо пък не това http://ricambi.gr/index.php?option=c...emid=2,Ricambi Originale те пак са TRW де но са произведени специално и са минали и качественият контрол на Fiat Group.

ATP-ATEC за цената от 300 лева комплект и за пробег от 25-30 000 километра са просто супер,казал съм го много пъти,цената на комплект горни и долни ATP-ATEC е колкото цената на един оригинален долен носач,ако някой може да ми даде гаранция,че с ATP-ATEC ще изкарам поне 25 000 км взима още утре.........
                Last edited by Кайо; d.m.y г., 00:26.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  ......а защо пък не това http://ricambi.gr/index.php?option=c...emid=2,Ricambi Originale те пак са TRW де но са произведени специално и са минали и качественият контрол на Fiat Group.

ATP-ATEC за цената от 300 лева комплект и за пробег от 25-30 000 километра са просто супер,казал съм го много пъти,цената на комплект горни и долни ATP-ATEC е колкото цената на един оригинален долен носач,ако някой може да ми даде гаранция,че с ATP-ATEC ще изкарам поне 25 000 км взима още утре.........
                  Гаранция колко ще изкараш трудно ще ти даде някой. То зависи и колко целиш дупките...
                  Ама тъй като гледам, 25 000 е най-малкия пробег, за който са се разбили тея носачи.
                  Аз лично ги карам към 4000км някаде и да ти кажа проблеми до сега нямам... само дето изчезна гадното скърцане, потропване и т.н. ... доволна работа
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Тези рикамби, ако византийците не са ги повизантийчили, трябва да са TRW
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Тези рикамби, ако византийците не са ги повизантийчили, трябва да са TRW

Mи нали това съм писал,че Рикамбито са дефакто ТРВ но.....
                      Ич не са повизантийчени,пазарувал съм доста от даденият магазин,познавам и собствениците,всичко идва от директно от Италия,нямат голям склад и повечето неща са по поръчка.

Comment

• От вчера и аз съм с АТЕС,не успях да направя реглаж защото имаше проблем с тока в Благоевград.....я да видим сега колко ще устискат.
                        Иначе от теста Благоевград-Солун съм доволен,предницата се стегна осезаемо.

Comment

От вчера и аз съм с АТЕС,не успях да направя реглаж защото имаше проблем с тока в Благоевград.....я да видим сега колко ще устискат.
                          Иначе от теста Благоевград-Солун съм доволен,предницата се стегна осезаемо.
                          Ама карай ги в България де
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

• ако искате да си удължите живота на шарнира, едното е да се сложи гресьорка, но това изисква все пак някакви условия и умения, по-лесен вариант е махане на маншона на шарнира и пълнене отгоре с тънко масло, има си канали и минава под болта. След това смяна на маншончето с полиуретаново и пълнене с грес. Така правя от няколко години с всяко ново шарнирно изпълнение, кормилен накрайник или носач, макар, че носачи не съм купувал много отдавна. На бравото са на 50 000 единия и 70 000 другия с този метод и освен 1-2 тампона, друго не съм пипал по носачите, а и шарнирите са си здрави все още.
                            То това да карат по 20-30 000км и да се радваме е смехотворна история, това значи всяка година да сменям носачи, реглажи, 4удесии. На либрата като я взех и ги свалих, промих, напълних с масло и газ. Дотук съм й направил 20 000км аз, носачите са заводските /99 год пише на тях/, а колата е на 200к км. Не хлопат и не очаквам в следващите 20-30 000 да се разхлопат шарнирите /по 1 тампон вече смених обаче/
                            Last edited by pakumba; d.m.y г., 12:57.

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Ама карай ги в България де
                              Ми от началото на юли и занапред в България ще карам.....точно за България с тия лунни пейзажи си е грехота да се дават 410 веро за комплект оригинални горни и носачи......

Comment

• Ето ги и моите, поръчах ги миналата седмица, 2 горни+2 долни+ 2 биалети = 330лв + спи града
                                Attached Files
                                Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X